//

Ads

फलफूल खानु नै लाभदायक

व्यस्त जीवनशैलीमा धेरैजसो मानिस फलफूल खाएर बस्नुभन्दा जुस निकालेर

 पिउँछन् । यसले समयको बचत हुन्छ । बिहानै जुस पिउँदा शरीरको विकार 

निस्कन्छ भन्ने धेरैको बुझाइ छ । फलफूल खाए त्यसमा भएको फ्रक्टोजका 

साथै फाइबरसमेत प्राप्त हुन्छ । फाइबरलाई टुटाउन र रगतमा घुल्न समय 

लाग्छ । जुस पिउँदा फाइबर छुट्टिन्छ र फ्रक्टोज तथा केही भिटामिन मात्र 

शरीरमा जान्छ । फलफूलको रस मात्र पिउँदा द्रुत रूपमा फ्रक्टोज रगतमा 

मिल्छ । यसले रगतमा चिनीको मात्रा एक्कासि बढाउँछ । केही वर्षअघि 

गरिएको एक अध्ययनमा फलको जुस पिउनुको सीधा असरका रूपमा 

टाइप टु डायबिटिज भएको पाइएको थियो । फलफूलको जुस धेरै पिउनु 

हानिकारक हुनुका साथै त्यसले मोटोपनको समस्यासमेत सिर्जना गर्ने 

बताइन्छ । धेरैले शरीरमा भएको विकार बाहिर निकाल्छ भनेर जुस 

पिउँछन् । यद्यपि जुसबाट भन्दा पनि फलफूलबाट त्यस्तो विकार बाहिर 

निस्कन्छ । फलफूल खाँदा पेट अघाएको महसुस हुने भएकाले 

कार्बोहाइड्रेडको मात्रा कम गर्नसमेत सहयोग पुग्छ ।

                                                                                     
            - Nirmal Qtc 👍🏻 

Post a Comment

0 Comments

JlPT N5 Class Test